cara ajar anak makan

ank dh 7 bulan…makan masih sikit sangt…macam mna nk ajar ank mkn?

2 Các câu trả lời

Mcm anak sy pon tanak makan. Cuba try bagi biskut beras tu. Anak sy suka sgt. Ada baby die x suke tekstur lembik. So boleh bg gigit2 biskut dulu. Sbb sy ada anak buah 8 bulan baru nk start makan bubur (sebelum tu makan biskut jugak)

1y trước

alhamdulillah tadi bagi ank mkn nestum nestle dia nk mkn..susu pun buat jadi aiskerim baru nk minum

ibu duduk dgn ank mkn sama2. demo mkn dpn dia hari2. pelbagaikan mknan, 7 bulan dh blh campur protein, dh boleh masak tumis.

1y trước

alhamdulillah. nanti slow2 tukar ke nasi ya