Masalah BSP (blood sugar profile)

Andai kata result bsp sy mcm ni : 8.15am - 4.4 (puasa) 11.45am - 4.8 (2jam slps mkn) 5.10pm - 5.2 (2jam slps mkn) 10.10pm - 5.8 (2jam slps mkn) Adakah keputusan ini saya perlu control pemakanan? Atau bagaimana?..skrg pregnant bru 28week

1 Trả lời

salah cara nii. and x perlu puasa pon utk bsp. minum air gula je kena puasa. pagi before breakfast. lps tu 2hours lps breakfast. ptg sebelum dinner. kalau buat pukul 5, half an hour lps tu awk kena dinner. ltk la dinner pkul 5.30. lps tu mlm kena amek pkul 730 ke 8. kalau nk dinner pkul 8. buat dlm 730-745. nnti pkul 10-1030 bru amek last bsp.