Jawab Trivia & Menang dari Samu Giken!

Anda rasa anda hebat? Jom jawab trivia ini dan menangkan Auto Fold Ultra Lightweight Stroller bernilai RM798 dari Samu Giken! 2 Pemenang akan dipilih! Syarat wajib pertandingan: Klik 'Sertai' untuk di kira sebagai 1 penyertaan. Ikuti cara mudah ini: 1. Ikut theAsianparent Malaysia dan Samu Giken di laman sosial Instagram 2. Kongsikan jawapan anda di ruangan komen post Instagram Di SINI 3. Kongsikan juga jawapan di post rasmi theAsianparent DI SINI https://community.theasianparent.com/contest/jawab-trivia-menang-auto-fold-stroller-dari-samu-giken/1894?lng=my

Jawab Trivia & Menang dari Samu Giken!
186 Các câu trả lời

1. HARI KEPUTERAAN YANG DI PERTUAN AGONG 2. HARI GAWAI / PESTA KEAMATAAN 3. HARI BAPA 4. HARI RAYA AIDILADHA 𝐅𝐀𝐂𝐄𝐁𝐎𝐎𝐊 𝐈𝐃: Anis Hasniza 𝐈𝐍𝐒𝐓𝐀𝐆𝐑𝐀𝐌 𝐈𝐃 : anis_hasniza94 𝐃𝐨𝐧𝐞 𝐈𝐧𝐬𝐭𝐚𝐥𝐥 𝐚𝐩𝐥𝐢𝐤𝐚𝐬𝐢 𝐀𝐬𝐢𝐚𝐧𝐩𝐚𝐫𝐞𝐧𝐭 :Anis Hasniza Terima kasih @theasianparent_my & @samugiken kerana menganjurkan giveaway yang sangat menarik Semoga menjadi pemenang yang bertuahh 😍😍

JAWAPAN: Gambar2 tersebut menunjukkan cuti umum dan perayaan / sambutan sepanjang bulan Jun 2023 di Malaysia! . 1. Hari Keputeraan Yang Di-Pertuan Agong (5 Jun) 2. Hari Gawai (1&2 Jun) - hanya disambut di Sarawak. 3. Hari Bapa (18 Jun) 4. Hari Raya AidilAdha (29 Jun). - sesetengah negeri mengambil dua hari cuti umum utk perayaan ini. . semoga ada rezeki buat baby bongsu saya memenangi Auto Fold Ultra Lightweight Stroller daripada @samugiken dan @theasianparent_my ini.. terima kasih ❤️ IG: raja_ilihanis

4 HARI CUTI UMUM di Malaysia pada bulan JUN 2023 🗓️🇲🇾 : 5 JUN 2023 - Hari Keputeraan Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong 🤴🏻 1 JUN 2023 - Hari Gawai 🌾 18 JUN 2023 - Hari Bapa 👨‍👧‍👦 29 JUN 2023 - Hari Raya Haji/ Aidiladha 🕋 Semoga rezeki stroller ini hadiah untuk my baby yg akan lahir Okt 2023..InsyaAllah amin ya rabb 🤲🏻🥰 thank you so much @theAsianparentmalaysia & @samugiken ❤️🥰

Jawapan : CUTI - CUTI UMUM PADA BULAN JUNE 2023 1- Hari Keputeraan Seri Paduka Baginda Yang Di-Pertuan Agong (YDP 5 June 2023 bersamaan isnin) 2- Hari Gawai Dayak Sarawak / Pesta kaamatan (1 hingga 2 June 2023 bersamaan khamis & Jumaat) 3- Hari Bapa sedunia (18 June 2023 bersamaan Ahad) 4- Hari Raya Aidiladha / Hari raya Haji (29 June 2023 bersamaan khamis) #samugikenpilihanmesra #asianparentinfoterbaik

Jawapan : CUTI UMUM BULAN JUNE 2023 1. Hari Keputeraan Yang-Dipertuan Agong untuk semua negeri diseluruh Malaysia 2. Perayaan Hari Gawai Dayak sarawak 3. Hari bapa@ father’s day/ Hari Keputeraan Sultan Kedah 4. Hari Raya Korban/Haji/Hari Raya Aidiladha Done follow @theasianparent_my @samugiken WISH MY BABY LUCK! Her name is Aryana Rose,7 months Old 🥰🥰🥰🥰🥰🥰 Ig: iishasyahira.ey_

Jawapannya ialah 4 cuti umum di Malaysia pada bulan Jun tahun 2⃣0⃣2⃣3⃣ 🇲🇾! 1⃣ Hari Keputeraan Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong - 5 Jun 2023 👑 2⃣ Hari Gawai - 1 Jun 2023 🌾 3⃣ Hari Bapa - 18 Jun 2023 👨‍👦‍👦 4⃣ Hari Raya Aidiladha - 29 Jun 2023 🐮 Harap2 saya menang giveaway stroller Samu Giken ni. Goodluck untuk semua! 👨‍👩‍👦

Cuti Umum Malaysia Pada Penghujung Bulan Mei Dan Bulan Jun 2023: (1) Hari Keputeraan Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong(5 Jun 23). (2) Harvest festival- Sambutan Hari Kaamatan(30&31 Mei 23)/Sambutan Hari Gawai(1&2 Jun 23). (3) Hari Bapa Sedunia (18 Jun 23). (4) Hari Raya HAJI 1444H(29&30 Jun 23). #theasianparentmy #samugikenmalaysia

Jawapan : 1. Hari Keputeraan Seri Paduka Baginda Yang Di-pertuan Agong pada 05 Jun 2023 2. Sambutan Hari Gawai Dayak pada 01 & 02 Jun 2023 3. Sambutan Hari Bapa pada 18 Jun 2023 4. Hari Raya Aidiladha pada 29 & 30 Jun 2023 Semoga ada rezeki buat si comel mama n baba ❣️.. amiinn ❣️... #samugikenpilihanterbaikanda #asianparentplatforminfoterbaik

Tarikh² penting untuk Jun 2023 1.Hari Keputeraan Agong (5Jun2023) 2. Hari Gawai -Hari Kesyukuran atas hasil tuaian (1Jun&2Jun2023) 3. Hari Bapa (18Jun2023) 4. Hari Raya Aidiladha ( 28Jun2023) Banyak cuti untuk Jun 2023,maka boleh la mama papa bawa si comel bercuti menggunakan Auto Fold Ultra Lightweight Stroller keluaran Samu Giken🥰🥰🥰

𝗝𝗮𝘄𝗮𝗽𝗮𝗻: 𝟭. 𝗛𝗮𝗿𝗶 𝗞𝗲𝗽𝘂𝘁𝗲𝗿𝗮𝗮𝗻 𝗬𝗮𝗻𝗴 𝗗𝗶𝗽𝗲𝗿𝘁𝘂𝗮𝗻 𝗔𝗴𝗼𝗻𝗴 𝟮. 𝗛𝗮𝗿𝗶 𝗚𝗮𝘄𝗮𝗶 𝟯. 𝗛𝗮𝗿𝗶 𝗕𝗮𝗽𝗮 𝟰. 𝗛𝗮𝗿𝗶 𝗥𝗮𝘆𝗮 𝗔𝗶𝗱𝗶𝗹𝗮𝗱𝗵𝗮