Bayi selalu jangkit demam/selesema/batuk

Anak umur 15 bulan.. perasan anak senang jangkit selsema/batuk/demam. Bila ada anak2 dekat rumah pengasuh tak sihat. Cepat je jangkitnya. Dulu bulan 1 ada demam dah, lepas tu skrg ni jangkit jugak.. demam balik. Normal ke anak2 umur mcm ni senang berjangkit? Harap parents lain share pengalaman. tq #firsttimeparent

5 Các câu trả lời

Klu ank jenis cepat sakit better ambik vaksin pneumococcal.ank sy pun cpt sakit tp sy jaga anak sndiri plan lepas dia 2tahun ingat nk ambik vaksin tu sbb atas 2 thun murah sikit 1 dos shj.kwn yg suggest.ank dia pun sng sakit lg² kena hntr pengasuh cmpur budak lain.lepas dr ambik vaksin tu anak dia nk demam selsema pun jarang sgt.

yes sis... antibody kanak2 xkuat mudah dpt pyakit bjangkit.. keadaan persekitraan juga penting... kebersihan samaada makanan @ diri dan persekitaran adalah salah satu sbb kanak2 mudah bjangkit...

Betul..anak Sy yg complete vaksin pneumococcal pun skali kena admit sbb jangkitan kuman yg agak teruk jugak..dia jarang demam cuma kerap cepat nafas laju sbb faktor pemakanan..

sy pun anak mcm tu sblm ni kerap berjangkit selsema apa semua tp lepas survey2 ramai yg suggest bg Scott emulsion lpas try tu dah nampak perbezaan sikit ..

kene bg vitamin