Muntah selepas minum susu formula

Anak sy lg 2minggu nak masuk 3bulan. Sy sulam susu badan ngan formula dupro. Sy bg 2-3oz tiap 1-2 jam. Tiap kali lepas nyusu formula, dalam 15-30minit tu dia akan muntah byk sekali ngan kahak. Kadang kluar dari hidung. Masa muntah baby nangis pastu dia okay bawa main2. Ada ka sy overfeeding baby atau dia x sesuai ngan susu formula ni? Berak okay colour mustard jg.#bantusharing #firsttimemom #firstbaby #pleasehelp

3 Các câu trả lời

overfeeding lah tuu. bagi susu 3-4jam utk 3-4oz. bukan bagi 1jam gap 1jam gap. mmg la jadi overfeeding. susu formula mengenyangkan dan lambat hadam berbanding susu bdn. yg dlm tu belum betul hadam, awk dh bagi susu lagi. mmg ler muntahh.

Maaf tanya kenapa sis mix feeding? Ikut penceritaan sis, besar kemungkinan overfeeding.

Overfeeding sis.