Anak jeluak waktu tidur

Anak sy kerap jeluak/muntah masa dia tidur, keadaan ni buat sy selalu berjaga malam sbb risau dia tersedak. Dh pernah berlaku dia tersedak waktu malam kita tgh tidur, sy jd panik kejap dn terus angkat baby. Sy dh sendawakan dia bfr tidur. tk tahu la sbb overfeed atau slh posisi tidur atau bagaimna. Ibu ibu ada pendapat ? Tq #firstbaby #firstmom #bantusharing

4 Các câu trả lời

Jeluak tu normal, tapi kalau taknak bagi dia tersedak, saya akan pegang dia secara duduk menegak dulu sebelum baringkan dia dalam beberapa minit. Kalau rasa tak yakin lagi, baringkan baby mengiring ke kiri bagi jeluak dia keluar terus, tak termasuk balik. Kdg2 waktu malam, saya tidur duduk, sandar kat dinding sambil pegang dia duduk menegak (patutnya tak boleh) tapi kdg tu sbb mata ni dah tak tahan, better posisikan diri elok2 kalau rasa nak tertido tu hehe.

bby jeluak tu normal sis ,sbb tekstur susu ibu ni cair berbnding susu fm yg pekat , jdi klau bby dh burp ,angkat dulu dlm 10 minit, lpstu bringkn dia mengiring ke kanan/kiri ,bgi baby dh tdur dlm 40 minit mcm tu bru btulkn position bdn dia utk terlentang gitu klau kita bgi ank kita susu bdn mmg dia kerap jeluak

sy lps feeding akan pegang baby dlm 20 mins even da burp, bru sy letak.. kalo baby x burp baringkn baby mengiring supaya bile dia jeluak susu kuar kot tepi mulut dia, so far xtersedak..

Bby bf or fm ya?