Bengkak susu

Anak sy dh 1 bulan 14 hri, msih perlu bgi susu sejam skli ke? Dn lg stu klu biarkan tidur lbih sejam susu sy pulak y bengkak, ad ap2 cara tak? Klu stiap sejam kejut bagi susu, sush pulak dia nak tido blik jadicm mna tu #firstmom ##bantujawab #bantusharing

3 Các câu trả lời

anak saya 3+w, saya just BF bila dia nak sebab berat dia naik elok, berak kencing okay. awal2 memang akan bengkak sikit sebab badan kita tengah nak regulate banyak mana nak kena hasilkan susu. kalau bengkak sangat, just marmet keluarkan sikit bagi lega tapi jangan kosongkan. just kosongkan breast bila baby menyusu je.

2mo trước

Baik sis terima kasihh