Bayi 4bln dh boleh makan ke ??

Anak sy baru 4bln blh ke kalau bg dia biskut baby bites?

6 Các câu trả lời

Tanya doktor sis. Jgn tanya sini. Baby lain2. And bykkan membaca tanda baby sudah bersedia makan. My half brother makan umur 4-5 bulan. My daughter makan umur 6 bulan. 2nd one pun plan 6 bulan juga. Jadi awk kena rajin membaca dan rajin buka mukut tanya pakar yg jaga anak awak ya. Kita tak boleh nasihat or bg pendapat bab ni sebab tak tau kondisi anak awk

kalau nak ikut pakar perubatan , seeloknya jgn beri mknan atau air masak pada baby bwh 6bulan . kalau refer doc , doc ckp baby 4 atau 5 bulan da bole bg mkn , okay teruskan atas nasihat doc . kalau nak pandai2 bg sndiri , risiko sndiri la . anak sendiri kan . apa2 jadi tanggung sendiri .. ada org bg awal anak dia ok itu anak dia .. anak kite tah ok tah tidak ..

6mo trước

ye betul....setiap bby x sama. lgi pun setahu sya bby bawah 6 bulan usus nya hnya boleh terima susu je.

baby saya ,3 bulan ,3 hri , Sya dah bagi makan pisang berangan,lenyek halus licin,lembut2,😄😄😄😄 Alhamdulillah ok, biasa orang kampung,ikut orang lama, sekarang, umur baby 4 bulan 16 hri,sekrang.

7mo trước

Syarat UTAMA untuk tahu anak dah boleh makan ke belum, 1. Posisi kepala dan leher bayi dah kuat untuk angkat. 2. Anak perlu tahu duduk. Duduk dengan sendiri tanpa sokongan. Bila anak dah boleh duduk, itu benda paling utama yg menyatakan usus dia dah kuat untuk hadam makanan. Kalau air masak pun kita tak boleh bagi dibawah 6 bulan, apalagi makanan

selagi bkn doc yg bg kebenaran sebolehnya jgn bagi sbb kita xtahu baby kita mcm mne . dia pun blum pndai hadam lgi . tunggu je 6bln .

bayi umur 6bln genap baru buah pinggang dye berfungsi sayangku..JGN bahayakan nyawa baby..

nurse ckp bby kena cukup 6bulan baru boleh bagi makanan