Beza umur anak

Anak sulung dengan adik beza 5 tahun. Macam mana nak buat abang suka adik dia?

3 Các câu trả lời

sama dgn sy..sy bg tau je setiap hari since dr dlm perut lagi sy ajar anak 1st tu utk syg adik dye..mule² tu mase lahir mmg nmpk dye ade jeles dan jujur bg tau kite "ummi nie asyik dgn adik je" jd sy minta maaf kt ank 1st dan explain..sy suka explain dan cerita kt anak 1st sy..alhamdulillah dye faham dan nampak dye makin syg kat adik dye walaupun kadang² kne cakar dgn adik pun dye still tak melawan..kdg² senyap² je dye cium pipi adik dye tu semua tanda dye sayang..cubelah sis..stori dgn ank..explain..in syaa Allah faham

Abg suka apa? Kalau dia suka dinosaur, pakaikan adik baju dinosaur..anak sy pun 5 tahun, adik dh 1y. Bila adik pakai baju princess atau cat, dia excited la ada geng..bila adik buat muka funny, sy kaitkan muka adik buat tu dgn kartun fav kakak hahahaha

Banyak kan aktiviti bersama bagi membentuk persefahaman yang baik.Boleh galakkan kongsi mainan & barangan...