Menangis tiba tiba

Anak saya umur 8 Bulan. Tidur Malam Akan tiba tiba menangis kuat sangat, Umur ini dah mula bermimpi ke ya? Ada sesiapa yg punya pengalaman sebegini tak

2 Các câu trả lời

saya akan pasang alunan quran surah al baqarah pada setiap malam kat tempat tidur anak saya, atau pasang je setiap surah .. itu untuk anak lebih tenang dan takde gangguan sepanjanh dia tidur. saya akan cek juga pampers, suasana sejuk atau hangat ke, atau tepuk tepuk punggung agar dia tidur semula. atau dukung dan dodoi sampai dia tidur...

Normal. Ye baby dah start mimpi masa nie. Kalau die tiba2 nangis tu boleh angkat die n tenangkn sebelum letak die tido semula. Anak sy pun mcm tu. Kadang2 nangis x buka mata langsung. Tp sy gerakkan die bgn buka mata lepastu tido semula.