baby 2 bulan 10 hari

anak saya tgh sedap2 tidur tiba tiba menangis mcm kena pukul. dah buat teknik 5s pon gitu , susah nak pujuk. risau kadang tgk nangis tk benti benti. biasa berlaku tiap kali tidur siang. ada tips lain tk ? biasa sampai umur berapa ye dia akan terus mcmni ? boleh mommy kongsikan pengalaman yg ada sama mcm sy tk

4 Các câu trả lời

rasanya masuk 4 bulan dah start sleep training nnt dia okay tu. sllu baby 0-3 bulan mmg unpredictable cara nangis dia cara tidur dia. dyeorg mmg clingy lebih sikit masa umur ni so kena peluk sllu. klau peluk dukung x jalan, bawak baby jalan2 kt luar kena angin pg ptg or jalan2 dlm rumah klau mlm. anak sy skrg 2 bulan pernah mcm ni jugak tp seharu dua je dia mcm ni. pastu perangai nangis lain pulak dtg. so layan jela. klau anak sis nangis x kerap xpe. klau kerap better jumpe doc

2y trước

baikk sis..sy cuba..terima kasih

sama lah baby sy mnangis mcm nak rak. sy bawa g jumpa doktor, doktor ckp baby nie payah sikit, lambat 1 minit bg susu, dia auto jadi fussy nangis tk henti sbb dia dh marah. so slalunya kalau dia nangis, sy dan husband bawa g masuk kreta dan drive pusing pusing smpai dia tido. tue jer la ubat kalau dia nangis lambat bg susu or fussy. lepas dia 3 bulan okay pulak. 2 bulan pertama tue hmpir meroyan bila dia nangis🥲

1y trước

samalah sis..bila dah buat mcm2 still nangis jgk tu yg dah mula rasa nak stress

sme umur dgn baby sy 2 bln 10 hari...baby sy mlm dri pukul 8 sampai la pukul 12 x nk tidur asyik nangis je...susah nk pujuk...bgi susu pon x nak ...bgi buai pon x nk ..dukung pon x nk...hummm dia punya nangis tu mcm kne dera..dgn sy² skali turut nangis..huhu

1y trước

ye sis...mata pon da jadi panda..

Baby sy pon mcm tu..pening kepala haha ngis mcm kena dera

1y trước

tulah kan. susah hati kita