ANAK BELUM BERJALAN

Hi, anak saya sudah 1 tahun 4 bulan. Tapi masih belum berjalan. Boleh share tips untuk anak cepat berjalan? Selalu jalan atas rumput dan guna push walker pun sudah.. tapi dia takut (termasuklah gayat). Boleh share tips tak mommies ☺️

6 Các câu trả lời

anak pertama sy mula lancar jalan sehari sebelum ulang tahun yg pertama. anak kedua pula 10 bulan dah pandai jalan. cara sy ajar anak sy jalan,sy guna kerusi dan bakul pakaian yg tinggi. sy biar anak sy sorong2 kerusi dan bakul tu sambil sy dan suami perhatikan. selain tu,suami sy juga kerap pimpin kedua² tangan anak utk melatih kekuatan kaki.

banyakkan tatih tp jgn pakse..tarik perhatian dia dgn hulurkan mainan utk ank capai..duduk dekat pn xpe asal die blh satu Dua tapak..jgn pakai kan kasut sblm dia pndai berjalan n smpai dia betul2 stabil berjalan..sy banyakkan aktivti d atas rumput..bg pgg bola or mainan.

Anak saya lagi 2 minggu sebelum dia umur 1 tahun 6 bulan baru boleh berjalan.. Jgn bimbang.. teruskan tatih seperti biasa.. pimpin tangan dia smbil berjalan.. kadang² sebab dia tak confident lagi sebab tu dia tak berani nk jalan.. Sekali dah berani, terus berlari 😅

Sama la anak saya. Berapa hari lagi genap setahun. Belum boleh jalan sendiri. Ajar tatih pun dia tak suka lama lama. Asyik nak duduk je.

Boleh tatih lagi ni. Atas pasir ke, belikan kasut ke

ajar tatih lagi