Anak tak membuang air besar sejak mula solid food

Anak saya sekarang 7 bulan.. Dah stat solid food pada pertengahan 6 bulan . Mula bg bubur nasi kosong. Setiap hari membuang air besar.. Bila saya mula campur bubur nasi dengan brokoli.. Terus anak saya x dpt membuang air besar.. Masuk harini dah 5 hari xmembuang.. Tp susu badan kerap minum.. Anak x minum susu formula.. Dia fully breastfeed.. Apa perlu saya buat utk bg anaksaya senang berak ..TQ

1 Trả lời

Nak kena tengok pemakanan dia jugak sis. Mungkin bubur nasi + brokoli tak bgs untuk dia. Sis boleh tukar sayur lain. Dan jangan lupa bagi buah dlm pemakanan harian mereka. Dlm satu hari atleast makan buah 1 kali. Mcm anak saya kalau sembelit, bagi cerelac campur pisang confirm banyak berak 😂