NG tube untuk infant

Anak saya sejak lahir guna NG tube untuk feeding. Skarang ni anak saya dah 2 bulan lebih. Ada tips x macam mana nak ajar anak sucking n x perlu guna tube untuk feeding selain guna oral facial massage?

1 Trả lời

Anak saya almost 2 weeks guna ng tube masa di nicu… doctor cakap kalau anak saya tak pandai sucking sampai dia besar la dia akan minum susu ikut tube… so saya bagi anak saya direct bf sampai dia boleh… ambik masa jugak… alhamdulillah dia boleh…

6mo trước

Dia tak choking Mula saya bagi df memang dia hisap depan jaa… tapi kita kena ajar dia sama makesure mulut dia penuh… sambil2 urut breast untuk ransang susu keluar bila susu keluar dia akan mula hisap slow2…