Benjol / kalenjar pada ketiak

Anak saya ni kalau ikutkan dah nak dekat sebulan ada benjol, pergi KK kata kalenjar bengkak dan dah 2 kali jumpa doktor di KK. Pergi klinik swasta kata kalenjar atau jangkitan kuman. Antibiotik masih makan, tapi tak surut pun. Kemungkinan kena buang. Pernah tak ibu atau bapa yang anaknya alami benda sama?#ingintahu #pleasehelp

Benjol / kalenjar pada ketiak
7 Các câu trả lời

sy pernah kene sis, ulang alik hosp kk selagi nanah xmasak, bila pecah, doc trus buat operation sbb nk cuci habis dlm.. lepas dah selesai, doc bru bg tahu sy yg sy ada TB kelenjar hasil sample dr makmal dan diarahkan operation lagi semua sbb nk buang kelenjar yg dah rosak kt area tu.. dan bermula la sy telan ubat hari2 selama 6 bulan sbg pesakit TB

2y trước

oooo patutlah doktor tanya anak ada TB ke tak, tapi dia takde yang rapat dengan pesakit TB.

adik saya pernah kena macam ni , memang kena operate lah sebab doc pakar takut boleh ada jangkitan pada paru2 takut dia merebak .. masa tu tak silap umur dia baru 8tahun ke macam tulah ..

2y trước

ye lepas dah operate tu memang akan ada follow up untuk cuci sebab dorang takkan jahit dorang biar belubang macam tuh je , cuci sampai dia tertutup ..

hmm nmpk mcm besar tu.. cuba g klinik pakar knk2 takut lain yg jdi. atau pun pergi chk d klinik surgeri yg berdekatan.

2y trước

alhamdhulillah. ❤️

Anak buah pernah jadi bgitu.. Ulang alik hospital juga.. kena buang kan.. Allahu sakit bengkak merah2..

2y trước

anak saya kata tak sakit, tapi dia geli. baru buang semalam dekat hospital, terpaksa juga buang sebab risau jangkitan kuman. kesian kan kalau budak kena, kalau kita pun boleh susah hati. 🥲

Allahu.. kesiannya. Semoga anak sis kembali sihat ya. Aamin..

2y trước

aamiin. Alhamdulillah, dah dibuang semalam. terima kasih doa nya

Ksiannyaa ...ank umr brpa..jgn bg peluh situ nty gtal

2y trước

3 tahun lebih dah. mungkin peluh pun punca makin merah

kesiannya 😭 moga cepat sembuh anak

2y trước

terima kasih awak. anak dah selamat dibedah untuk buang. ☺️