Volume susu baby

Anak saya fully susu badan tp tak direct feed. sy pam dan bg botol pada anak sy. According to Lactation counselor, baby yg minum susu EBM cukup 2-3oz shaja sbb susu badan akan adjust ikot keperluan anak. Tp sebelum ni anak sy minum susu 3oz setiap 2 jam. Skarang bila dia makin besar, dia nak susu setiap 1.5 jam. Jadi perlu ke sy naikkan volume susu dia? Or sbnarnya ckup 3oz tu? #firstbaby #pleasehelp

1 Trả lời

Normal. Besar kemungkinan anak awak dalam fasa growth spurt

12mo trước

Ini pendapat saya ya. Tak perlu sebab kekerapan anak awak minum susu setiap 1.5 jam. Tapi you know your baby well. 😊 Awak ikut demand dia. Awak nak cuba naikkan volume pun boleh.