9 Bulan belum boleh merangkak

Anak saya dah 9bulan lebih masih belum merangkak. tapi dia dah buat position macam nak merangkak (macam dalam gambar) tapi tak bergerak gerak. Ada tips tak? Other that, masih belum boleh duduk sendiri. Maksud saya dari position merangkak (macam dalam gambar) lepas tu duduk. Kalau kita buat dia duduk okay je stable.

9 Bulan belum boleh merangkak
1 Trả lời

sokayy .. sis boleh train dia dgn pancing fav barang dia dekat depan (jauh sikitt) untuk galakkan dia bergerak .. nmpk je dia buat mcm dlm gmbar tu, terus pancing dia .. mmg ada baby yg lambat perkembangan dia, jgn risau .. keep train tau!