berjaga malam

anak saya baru sebulan 5hari ..sejak2 ni anak saya kerap berjaga malam ..tidur pn xsmpai 15minit .sat2 jaga .siang jaa tidur ..ada tips tak macam mna nk bgi anak tidur mlam lama??..sya dah cuba mcam2 tips dah bgi anak berjaga contohnya macam ptg tu tak bagi dia tidur sangat,bagi susu kenyang2 nk dekat pkul 12mlam tu tapi tetap jgak berjaga malam ..#pleasehelp

2 Các câu trả lời

nb ni susah sikit la sbb diorg tak reti beza siang malam lagi. mcm saya dulu time pantang sama mcm anak awak, start tgh malam sampai subuh bjaga, siang elok. buat mcm mana pun dia taknak juga. n then sbln tuh dia slow2x tidur siang malam. tapi ada la saya buat, zikir, baca surah2x, tepuk, dukung, waktu malam gelapkan lampu awal, bawa masuk bilik awal n senyap.

Dlm tempoh ni, anak belum kenal siang malam. tapi , kita boleh ajar sbg rutin. Belajar sleep training di FB BABY LANGUAGE