Anak 2 bulan sukar tidur

Anak saya baru masuk 2 bulan.. Ssh sgt nk tidur... Kdg menyudu tu tidur kejap tp bila letak kt tilam terus bangun dan segar.. Anak saya akan betul2 tidur pkul 2 pg ke atas... Tu baru betul tidur lama .. Kalau x.. Mesti tidur kejap dlm sejam lpastu bgun lg..

2 Các câu trả lời

Waktu siang pulak mcm mana ya sis? Dia byk tido? Maybe jadual tidur dia lebih kpd waktu siang. Sbb bayi 2 bulan dah start panjang awake time

1y trước

Maybe sis boleh check apa symptoms baby yg overtired or overstimulated. Mcm baby saya, 2 bulan 14 hari, dia kalau byk main or dia nampak byk toys dekat baby cot dia, mmg dia susah nda tido. Dia nak main ja. So saya jaga waktu awake time dia & waktu tido. Awake time anak saya max 80 mins. So bila dah sejam dia bgn, saya akan alihkan or angkat dia peluk2 nyanyi lagu dodoi dia. Bagi susu kalau dah waktu menyusu kalau x, saya dodoi bagi tido. Kalau bedung lama tido sbb tak mudah terkejut tp anak saya xnak bedung. So saya try buai. Kalau siang max dia tido 2 jam lepas tu bgn. Kalau mlm, x buai tp tido sampai 7am esok nya. Bgn utk susu sahaja. Susah saya nak explain huhu tp rasanya sis perlu cari jalan cara nak tidurkan dia dan elakkan dari benda or perkara yg ganggu tidurnya (bising, mainan, jgn bawa main kalau nak bg dia tido).