Masalah mengempeng

Hi, anak saya 5 bulan, kalau nak tido mesti kene mengempeng. Bagi pacifier ape semua taknak. Sye penat bekerja malam2 anak asyik bangun menangis sbb x pandai tidur sendiri nak kan puting kita , jadi sy x ckup tido bdn penat. Ade yang alami mcm ni x ? Mcm mana mommies atasi ye ?

2 Các câu trả lời

Bg dia susu kenyang2, pastu tutup lampu / pasang lampu tidur . Pastikan tempat yg sunyi . Untuk 2/3 hari awal biasa jee dgr anak menangis . Kalau dh teruk sngt boleh angkat . Kalau nangis biasa2 tu kita yg kena tahan part ni . Buat dekk jeee Lama2 dia boleh suaikan diri tido sndiri

boleh cuba sleep training dah seawal 4 bulan. cuba tengok page baby language kat fb/ig. puan uswatun ada ajar cara nak sleep train baby tanpa perlu mengempeng untuk tidur