Normal ke najis anak warna hijau gelap?

Hi, anak saya 3 bulan, saya tukar susu formala kepada similac free lactose, najis anak saya warna hijau gelap. Teksture mcm tanah liat lembut² mcm tu. Berak 2 hari sekali je. Perut anak kembung dan bila tekan rasa keras sikit. Sebelum tukar susu, berak hari² cumanya teksture makin lama makin lembut dan cair. Normal ke najis warna hijau gelap? Berak 2 hari sekali tu tanda sembelit ke? Klu susu xsesuai boleh suggest susu apa yg sesuai ? #bantujawab #SeriusTanya #firstmom #ingintahu

1 Trả lời

warna tu ok. tekstur tak sembelit. cuma kembung tu kena kerapkan urut. tgk dlm seminggu dua bby ok or tak. nk suggest susu pun xberani sbb it depends on perut bby tu

4t trước

baik terima kasih ya.