1 bulan 28 hari

Anak dh campur susu bdn dgn formula. Utk kitaran umur anak susu formula dibancuh dlm 3oz. Mmg selalu jarakkan susu formula dlm 1-2jam. Tp skrg ni anak menyusu mcm tk sampai sejam dh req susu lg. mcm tk cukup. Ke bby boy mmg mcm tu? #firstmom #pleasehelp #bantusharing

3 Các câu trả lời

Yang saya tau baby boy demand sikit minum susu . Kalau susu badan pump tengok berapa oz boleh dpt , 3-4 oz ka . Cukup tak sebelum bagi tambah susu formula 3 oz . 4 atau 5 oz sesuai untuk 2-3 jam baby kenyang . Atau susu badan 3 oz , susu formula 1 atau 2 oz .

2y trước

InsyaAllah sy cube. Terima kasih sesangat awak bantu/sharing info berguna ni. 🥰🥰🥰

Yg sis alami skg.. Sama dgn sy.. Dan kita sama fm + bf.. Anak lelaki mmg demand sangat2... Kuat menyusu.. Sampai topup dgn fm.. Jadi sis kena bersabar la ya...tp pastikan dia sendawa ya sis.. After menyusu..

2y trước

Itulah, anak lelaki demand sgt susu. Memula risau nak tambah oz tu. Tp dpt info ni semua alhamdulillah. Haa sendawa tu buat jugak sbb nnt anak tk selesa bila nk tido tu 🥹🥹

Hi mommy. Saya belum ada pengalaman ada anak lelaki. Tapi saya perasan anak buah lelaki masa baby memang kuat menyusu. So badan cepat naik. Rasa normal je kalau dia high demand

2y trước

Hi mummy too! Betul, bila dpt info ni baru tahu rupanya anak lelaki demand susu. Beli susu fm stok byk terus utk sebulan 🤣