Boleh mkn atau tidak?

Anak dh 6 bulan, sgt berminat untuk mkn tpi msih x dpt duduk dgn betul, mesti akan nk flop kedepan. Patutkah troskan mkn dulu? Atau tunggu die pndai duduk? Skrg dh start mkn tpi ternmpk video di social media kata sblom bayi start mkn dh kena pndai duduk🙃

5 Các câu trả lời

ank sye pun x dduk sndiri lgi sis...ckup 6bulan sye bgi mkn...tapi dduk kan baby atas riba kita smbil pegang ank smbil suap...alhamdulillah ank sye elok je mkn...x pun sis beli krusi baby dduk tu...ank ckup 6 bulan kna bljar mkn dh...klau baby flop kedepan...sis tlg pegang n tegakkn jgn bgi tumbang...sye buat cmni je kt ank sye...skrg suap mkn laju je nganga pdahal still tak dduk sndiri lgi☺️

Tak semestinya. Ramai baby yg dah 7 8 bulan pun masih belum pandai duduk. Takkan tak bagi makan kan. Kesian anak tu nanti tak dpt zat yg sepatutnya. Anak saya 5 bulan lebih belum pandai duduk pun paed dah suruh bg makan sebab berat dia terlebih, kalau harapkan susu saja tak cukup

Anak sya pun x pndi duduk lg 5 bulan lbih sya dah bagi mkn puree . Ckup 6 bulan sya ltak dlm walker . Dia boleh duduk dlm walker walaupun x bleh duduk sndri cuba try. In sha allah

kalau da cukup 6bln, mmg kena bagi dia makan, just cara dia tuh ,bole bagi dia makan dlm walker dia ke.