Perlu tukar susu ?

Anak dah 6m+, dah makan. Perlu tukar susu step 2 ke ? Sbb skrg berak mcm agak cair lps start makan, asyik melecet. Berak pun lebih kerap dari seblm2 ni

1 Trả lời

sblum start makan anak berak mcm mana? melecet tak? klau okay bukan susu yg problem, makanan tu xsesuai dgn dia .. baby klau start mkn mmg akan sembelit sis, sbb dia tgh sesuaikan makanan tu dlm bdan dia.. n baby sis kuat susu ke? klau kuat mmg perlu tuka step 2, ikut umur dia, mcm anak sy, start 5bulan haritu xkuat dh nyusu botol, so sy x tuka susu dah, fokus utk dia makan je .. tp still nyusu bdan time nak tidur 🥰

5mo trước

Dia start berak cair and kerap tu seminggu+ sebelum makan. Baby boy, mmg kuat susu. Makan tu dia makan tp mintak susu jugak