Belum berjalan

Anak baru masuk 1 tahun 1bulan . normal ke blm boleh berjalan . tapi memanjat dh boleh . berdiri lama . cuma blm boleh berjalan lagi . Apa yang boleh saya lakukan supaya anak lebih berani untuk berjalan ?

3 Các câu trả lời

smbil jln pimpim tgn sblh...agak dh 2/3 langkah try lpas tgn ank slow²...klw lpas trus dye duduk latih lg..tp jgn smpai dye pnat nnty dye stress...heheh..Anak sy Alhamdulilah sy wat cam tu je...11bulan dh pndai jalan sndiri cume xbrape tegap je...

normal...unless dh 1y6m masih xboleh lg . bawa ank grounding. bg pijak pasir, rumput. bawa tatih dlm rumah.

8mo trước

terima kasih

try bg anak pegang benda & acan dia bg jalan..anak sy,sy bt mcm tu dia laju jalan.