Alhamdulillah 38weeks 5 days baby bg kerjasama keluar ..

Alhamdulillah sy da slmat melahirkn baby girl pg tadi .. contraction manja start 2 pg sy pergi hospital lepas subuh lepas keluar tanda lendir dan darah .. kena seluk dah 4cm terus kne tolak labour room dah 6cm .. layan contraction lepas kne pecah air mentuban trus 7cm .. sy tk than sgt masa tu sbb sy tak dan mintak ape2 ubat than .. terus saya teran without instruction dari Dr ngn nurse .. mendapat la koyak dan kena jahit sebab first mom tak tk de experience yg sakit 7cm-10cm bukan main² .. 😂 nasihat sy utk first mom prepare betul2 mental ngn physical .. once dlm da 7cm keats sakit dia memang hebat .. 😅#firstmom

6 Các câu trả lời

Sama mcm saya 7cm dah teran baby. Betul, sakit dia bukan main main. Saya pkl 1.30 ptg bukaan 6cm tolak masuk labour room. Pkl 2.20 ptg dah selamat bersalin. Tak dan tunggu bukaan 10cm. Mmg tak tahan nak teran. Nasib baik nurse kasi je teran masa bukaan 7cm. Cumanya mmg banyak kena gunting la 😂

Sis ada petua atau buat apa2 tak sampai muncul contraction sendiri 🥹 saya harini 38 weeks 6 days tapi still takde tanda 😭

betul tu. mmg xboleh tahan dah bila dah smpai 7cm bukaan .. tahniah

1y trước

terima kasih .. 😄

alhamdulillah baby dan ibu selamat 😘 selamat berpantang 💕

1y trước

terima kasih sis .. 😀

congrats sist, btw due bila ya sist?

1y trước

due patut 27.3 .. tp baby bg kerjasama nak keluar awal ..

tahniah. selamat berpantang

1y trước

terima kasih sis 😀