Selamat Bersalin

Alhamdulillah selamat bersalin anak pertama, baby girl secara normal & berat 2.7kg pada 21/12. Patutnya 23/12 due, tapi baby nak keluar awal. Pukul 3 pagi pecah ketuban, pukul 4.50 pagi sampai hospital masih tak rasa sakit. Pukul 5 pagi dah start rasa mild contraction tapi boleh tahan lagi. Pukul 6 pagi doktor check baru buka 1cm. Pukul 7 pagi doktor check dah buka 8cm. Cepat cepat kena tolak masuk Labour Room & suami pun sempat masuk jugak tengok proses bersalin. Alhamdulillah tak lama kena tahan sakit contraction tu. Nama diberi Nur Eliya Hafiya yang bermaksud Nur - cahaya, Eliya - yang cantik dan membesar dalam ketenangan dan kasih sayang, Hafiya - sangat baik

Selamat Bersalin
34 Các câu trả lời

Comelnyaaa. Geram nak cubit je. Hihi. Tahniah, selamat berpantang

5y trước

Hehehe terima kasih. Dagu dia cetoet je 😅

Tahniah sis .. bam bam nye pipi tu 🥰🥰

Congrats sist...btw slamat brpantang..bam2 nye😍

5y trước

Terima kasih hehehe

Eee geram nya dengan leher tu 😆🥰😌

Alhamdulillah tahniah sis selamat berpantang...

5y trước

Terima kasih ye ☺️

Alhamdulillah tahniah semoga sihat selalu

5y trước

Sma2 aamiinn

Tahniah. Pada minggu ke berapa beranak?

5y trước

Terima kasih. Saya bersalin masa 39 minggu 5 hari

Tahniah sis..bambamnye bby sis

Tahniah..mudah btl sis bersalin...

5y trước

Alhamdulillah. Terima kasih sis. Saya pun tak sangka sakit contraction sekejap je

Tahniah & Selamat berpantang sis

5y trước

Terima kasih sis 🤗