6w dah nmpk kantung baby

Alhamdulillah.. cuma doc pesan, lg 2w dtg..and make sure sblm mai klinik, minum air masak byk.. bg pundi kencing penuh.. utk nmpk bby dgn jelas.. and usia kandungan sbnr da 7w pon today..base pn checkup td laa.. so ada da mmy yg da p early scan?? Mcm mana reaksi mmy yg mcm sy.. for 1st bby..?

9 Các câu trả lời

Reaksi utk pregnant kali agak nervous ya, bercampur segala perasan happy, takut, risau tapi memilih utk simpan segala perasaan ni sendiri atas asbab taknak org risaukan saya..ini kali kedua pregnancy.. First pregnancy saya takda rezeki g..ur pada usia 9week.. Sekarang ni tengah tunggu minggu depan utk scan early prgnnt prasaan tu tak sabar dalam masa sama agak takut trauma tu ada.. Doakan saya sihat ya baby sihat moga dapat tgk janin dan heartbeat minggu depan ye Aaminn😘

2y trước

InsyaAllah Aaminn Aaminn 😘

Saya ada nampak baru 5 week tapi dr suruh dtg lagi sebulan if tk ada bleeding sebab saya ada cebisan drah ketul sikit2 tapi check dr kata kantung tu mcm nk jatuh tk jatuh jaa tpi elok jaa dalam rahim and dr pun tk boleh nk jangka. Kalau berlarutan kena jumpa dia lagi 2 minggu. Doakan anak kita selamat dilahirkan tahun depan 🤲🏻

2y trước

amin

Saya pun g buat early scan sabtu aritu..patut dah 6w tapi scan baru 5w camtu..kena dtg blk utk cek samada ada janin n heart beat ke x..even ni kandungan yg ke 7 tapi still excited..sbb 4x gugur kan..hope akan bertahan sampai melahirkan..

2y trước

insya allah..yg pasti kali ni tahap mengantuk tu mcm x boleh kawal..huhu

Saya baru scan dua hari lepas..masa 7w, semangat minum air bagi pundi kencing penuh tapi tetap tak nampak baby dalam kantung. Doc offer scan dari bawah, terus nampak baby and heartbeat dia ♥️

2y trước

wahh best nyeee

Masa 1st xsmpt scan sbb xtahu pregnant. 2nd scan excited tp xde rezeki, fetus stop growing (twin). 3rd scan excited & decide utk xhebohkan pregnancy smpai hjung trimester 😊

2y trước

kenapa boleh stop growing eak sis walaupun dah nampak heartbeat. Ingat dah nampak heartbeat ni dah boleh lega 😢

Hai, nak tanya. Kalau scan dah nampak kantung ni dah boleh set appointment buku pink ke? Atau kena tunggu scan lagi sekali selepas 2 minggu tu?

2y trước

set appoinment tu rasa nye bole jeee.. nnt dorg akan bg tarikh kat kte...

normal ke kalau 5w 2d takde apa2 alahan ? sy rasa sakit2 badan & cepat letih je ... belum pegi scan lagi sbb nak tggu 8w #firstbaby

2y trước

Samaaaa. Sy jd insecure

samaa scan 6w tapi doc kata kandungan 7w heheh . datang pula dengan seben . alhamdulillah . happy sangat

2y trước

alhamdulillah nampak dah hehe . depends juga . setengah orang 6w taknampak lagi

Kita sama. Excited sgt first baby ttc 3tahun. Alhamdulillah

2y trước

Wahhh! Alhamdulillah. Jaga diri.