Alhamdulillah ❤️

Alhamdulillah akhirnya, penantian tiba jua. Due 23/3/2023 tapi baby keluar cukup cukup 38mggu 1hari. Mulanya keluar tanda pada 9/3/2023 iaitu air ktuban pecah laju macam paip pada pukul 3 pagi. So, tggu skjap smpai subuh, sebab tak sakit perut. Around 7am smpai PAC, doc cek jalan baru 1cm. Air ktuban still leaking, jadi kena masuk wad. Kontraksi start at 12pm(tengahhari) mcm tu, tapi masih boleh tahan sbb weak contraction. Boleh gelak, sembang makan lagi dalam ward. Sampai la belah malam, dah start rsa apa itu contraction. Doc cek pulak dah 3cm. Lpas tu layan contraction yang makin strong, smpai la ke esok paginya 10/3. Doc cek smula bukaan dah 5cm, diorg bagi ubat tahan sakit masuk kat tangan, tapi yg jadinya makin truk contraction. Trus msuk labour room, lps tu dah psg smua alat, dah tak tahan rsa nak trberak skit sgt sgt smbil hidu ubat tahan sakit yang diorg bagi mcm nafas oxygen tu. Doc di LR cek bukaan tgok tgok dah 7-8cm. Jadi dh kelam kabut ksmuanya, turun doc pakar, dia cek bukaan dah 9cm . So diorg trus mnx untuk kita ready dan teran/push sambil dia buka bagi ckup ckup 10cm. Sambil meneran dia jdi penat, smpat la rehat smbil mnum air kosong sbb penat xckup nafas.😂 Alhamdulillah 1 jam di LR, kluar la baby boy. Tiada apa apa luka di vagina, cumanya luka di bahgian dalam sbb sya teran baby, boleh rehat smbil mnx air kosong nak mnum. Alhamdulillah ❤️ baby pon sihat walafiat

2 Các câu trả lời

tahniah sis, best nya tak kena jahit

1y trước

Alhamdulillah Tahniah & slmat berpantang😊,,sya due 19/3 tp msih tiada tnda2 lg, mhon doakan urusan brsalin sya dpermudahkan😊