alah

Alahan nih selalu smpai bila ye? Bole mommy2 semua kongsi tak? Bila alahan dah takda..

31 Các câu trả lời

sy 25w pun alahan belum hilang. start since weeks 5. sabar ye. tp lain org lain pengalamannya. sy severe morning sickness. doakan sy cepat sembuh. bersyukurlah pd yg takde alahan langsung. pada yg ada alahan, be strong. maybe rezeki kita kat tempat lain. 💪🏻

Biasa alahan bhenti bila dh masuk trimester ke2, masa trimester ke2 badan akan rasa lbh selesa Dan selera mkn pun Kira dh ok...cuma Tak boleh lh drastik mkn byk2 sbb risau berat Naik.

saya alahan stat 6weeks hingga 12 weeks tu muntah stiap hri.. dpur pun xboleh msuk, masuk 14 weeks hingga 15weeks alahan gatal2 muka.. lps tu xde dah... skrg 33weeks±

Saya pon baru first hamil. Pengalaman saya dari usia kandungan 2 bulan hingga 4 bulan je ada alahan. Slps tu alahan dah xde. Selera makan pon makin menjadi2. Haha

lama juga kalau sayau. tak perasan alahan abis bila. tp sakit juga sbb takda selera makan. nasi tak abis. semua cikit cikit. bila tak makan pandai pula mngidam semua

Sy bru 7minggu..awal2 tu setiap hari pedih perut..xlarat rasenye..neh da jarang tp migrin plak..adoiiyaii..doakan sy ngn bby kuat yer😅😅😅

Cm sy first trimester jek.. Tu pun alah xde slera makan n xsuke ape saja bkaitan ayam. Huhuu. Tp msok second trimester ok daa

5y trước

Saya scan masa 25week hihi..

Bergantung sis. Ada yg smpai bersalin ada alahan. Ada yg smpai 2nd trimester je. Mcm saya 2nd trimester dah kurang alahan. Kdg2 je jd loya.

5y trước

Saya punya alahan tak teruk sgt. Hari2 loya n tak lalu makan je. Muntah tu ada tapi jarang. 2nd trimester ni pun ada jugak muntah tp kurang la dari 1st trimester. Saya selalu makan buah, susu berperisa, milo n biskut wktu awl2 tu. Sbb taknak bg perut kosong. Klau tak lg teruk alahan nya. Lps alahan ni dah okay saya tukar susu biasa n kurangkn minum milo. Sbb takut gula naik. Mkn buah oren or minum fresh oren jugak sis. Bg kurang loya.

Sy sampai 5 bulan sis baru hilang. Vicks sentiasa kat dalam poket. Malam2 sapu minyak angin kat blkg bdn.

Sy smpai nak masuk 5 bulan baru alahan hilang...nasib baik raya tu dah hilang alahan...boleh makan semua benda...huhu