Ni alahan pregnant ke ? Gatal dua2 belah tangan, kaki, leher, mcm ruam, tapi macm tak, anyone tahu?🥹

Alahan ke ni?

Ni alahan pregnant ke ? Gatal dua2 belah tangan, kaki, leher, mcm ruam, tapi macm tak, anyone tahu?🥹
21 Các câu trả lời

saya baru sembuh saya kene satu bdn sbb garu gru dia gatal skrg alhamdulillah tak tidur pon x lena saya pakai losyen calamine lotion warna pink nnti dia kering pahtu pakai bedak sejuk bila tidur malam baru lena pahtu jngn lupa pelembab kalau gi klinik dia bagi ubat 2 kali jer pahtu x dah sbb dia kata alahan alhamdulillah amalkan ubat tu setiap hri 2 minggu jer terus elok xdelah smpai nk bersalin menahan dia

saya kene mcm ni masa pregnant dulu, gatalnya jangan cakap pakai baju nipis2 sis beli bedak, sapu satu badan mandi air sejuk, jangan air panas kurangkan menggaru jangan pakai sabun ada bau wangi sabun cetaphil pun pakai tak jadi apa last2 saya try sabun birdnest alhamdulillah serasi dgn saya, terus hilang gatal sampai la bersalin, dan lepas bersalin tak kembali dahhh

saya alahan mcmni start dari kandungan 6bulan . satu badan menggaru , kalau balik rumah family tu kalau freehair semua tegur leher dada tu kenapa 😂 alhamdulillah lepas je bby keluar hilanggggg semua gegatal . pastu suami tny sekarang ni segala sabun lotion cream try n error masa pregnant haritu nk buat apa?

Biasa alahan. Pembawakan budak biasanya.nnti lepas besalin mesti hilang. Mcam sy. Ad jeragat timbul dkt tgn sblum ni takde pon bila mengandung tiba2 ad pulak. Rasa alahann tu.. Jgn risau nnti akn hilang.. Lain anak lain alah nye

sama mcm sy tp sy dekat jari kaki dan tgn je, 2minggu sblm bersalin, igt alahan atau alergik, rupanya tanda nk brsalin, 4hari je trpaksa tahan gatal, lps tu da x rasa tp xnak hilang, lps brsalin alhamdullillah da hilang semua

Sy pn naik alahan tp bkn jenis gatal2 die mcm eczema tp dr ckp bkn eczema. Skrg dh nk dkt bersalin dh mls nk pk 😁 sb dr ckp lepas bersalin akan hilang.. tp mcm sis gatal better jmpe dr mntk ubat sapu

Saya tahun lepas mcm ni jugak. Terpaksa bertahan selama 2minggu. Kalau saya dulu satu badan naik gatal sekali muka. Tapi lepas je bersalin esoknya tu hilang semua gatal. So tu kira pembawakan baby.

Sy naik biji2 merah macam jerawat dekat leher dan dada. Jenis gatal2, bila dah elok tinggal bekas warna hitam. Pastu naik lagi. Sy baru nak masuk 2nd trim, harap nanti beransurlah.

waktu sy preggy haritu ada alahan jugak tp bukan camni. lg rough smpai luka luka. mungkin puan boleh cuba tukar cadar, klau masih gatal jgk mungkin betul la tu 😂😅