Juadah berbuka

Air tebu bole minum tak? Ka mitos semata. #9week

24 Các câu trả lời

Air tebu tu tajam. Kawan kakak ipar sy dia minum air tebu terus sakit perut kena refer hospital. Bagi yg cakap mitos tu hmm.. entah laaa..

2y trước

dulu benda2 mcm ni tak diketengahkan sgt. media sosial pon xsehangat mcm skrg. skrg bila benda dah maju berkembang moden,ramai dr2 yg sebarkan fakta2 .kira seiring dgn zaman la. smua dihujung jari. susah betul nk pecahkan dakyah2 mitos ni. benda kalau mitos,ada kajian,terima shj. banyakkan membaca pls pls pls sgt2. ramai dah dr2 bg penerangan knp dulu tak mcm ni skrg mcm ni . dri segi alatan brsalin,ubat ubatan,smua dah canggih. apa yg dulu takde dan trpaksa org brpantang untuk elakkan ,skrg dah ada penawarnya. kita terima je org dulu2 pesan. tp bila dah ada benda berdasarkan kajian,seiring dgn zaman, apa salahnya buka minda terima . apa2 jadi hospital jugak perginya..

Tak boleh sis. Tajam. Kalau nak elak dr gugur better elak minum. Sbb sesetengah org minum antibodi badan tak sama. Ada yg ok ada yg tak ok. Kalau tak ok tu blh gugur.

2y trước

Ada tak ye artikal yg boleh rujuk? Betul2.. Bdn lain2.. Alhamdulillah, smlm rasa sikit2 ja bt lps kempunan.

air tebu dr awal preg sampai 3rd trimester saya tak berani minum. tebu tu mmg tajam. tpi klu air kelapa dr 12w saya minum. Alhamdulillah sihat baby.

sebenarnya kita boleh je makan ape2 pun, cuma diri kita yg xleh trima makanan tu, mcm saye mmg angin teruk mmg sye elak makanan2 mcm ni

ibu sye pregnant dh masuk 6 bulan gugurr lps minum air tebuu..lps minum perut dye sakit sngt..air tebu tajamm

boleh minum awak tp berpada2. cukup setakat lepaskan teringin. sbb tebu tinggi gula.

2y trước

Tq sis, done follow

boleh refer penerangan doctor imelda balchin pakar o&g ni

1y trước

minum air tebu bukak puasa 2 gelas jgk..hehe. dahaga sgt. lupa dh gula tinggi dlm tu

boleh tapi minum sikit je sbb gula dia banyak takut diabetes

2y trước

Itulaa, bt rasa2, lepas kempunan.. Pregnant ni isauu minum manis2 sngtt.. Kang penyakit lain lak yg dtg..

Sy tk berani nk minum..Dr ank first smpai la skrg..

saya yang menyusu pun tak minum

2y trước

Yeke sis, sy minum sikit je bt rasa2.. Kempunan pulak. Tq sis respon