Berapa Ribu Diperlukan Untuk Barang Baby ?

Agak2 berape ribu ye kena simpan untuk beli barang baby ? Sis habis berape ?

12 Các câu trả lời

1st baby byk sis sbb excited. Around 10k ada kot total sekali dgn stroller. Time tu tahun 2019 sbb ank lahir 2020. Baju better beli time sale dekat mothercare. Beli yg pack 3-5 helai tu. Dah besar baru shopping baju2 fancy. Bab benda ni bg sy ikut kemampuan. Ada org habis xsampai 1k pun. Mampu bagi mahal dan elok bagi mahal dan elok. Xmampu tak apa... no one judging u. Kalau ada yg judge biarkan. Kita hidup atas kasut kita sendiri

3mo trước

Alhamdulillah rezeki Allah bagi. May Allah grant u the same so u won’t b bitter about it ☺️

brg basic untuk newborn klau sy tk smpai 500 600, sabun + minyak semua, baju sikit, pempers dn brg brg yg wajib. sbb beli keperluan ja baju baby tk beli bnyk sbb ad fmily yg bagi jugak. just beli tilam kecik set bantal baby dlm 70lebih je. buaian mmg dh ada dkt rumah

Sebenarnya ikut bajet masing2. Ada brg baby yg murah dan ada jgk yg mahal(branded). Sy rasa dlm 1k pun dh ckup utk semua kelengkapan basic baby. Kalau ade adikbradik yg boleh pinjamkn brg2 baby lagi bagus. Cth babycot, stroller, baju dll

sy abis dlm 4k juga beli brg baby. termasuk stroller, car seat, baby cot dan tilam die, tempat mandi dan baju2 die. start tahu pregnant 12 weeks terus sy dan husband menyimpan sikit2. mmg beli semua baru dan ada kualiti. Puas hati.

sy dalam rm700 habis skli dgn carseat... tilam baby mak mertua bagi, breastpump dgn bengkung pinjam ipar punya.. yg lain semua beli sndri.. banyak survey kat shoppe sbb murah..brg sama jd dgn kedai

ikut sendiri. ada yang pakai baju dari anak buah dll. cuma barang grooming smua tu, wet tissues pampers susu. tu yg penting. kalau pakaian bayi, rajin2 cuci pasti mencukupi

1k ckup dah rasanya termasuk carseat. Carseat sy beli dlm 250 je. Baju baby tak beli byk sgt. Katil baby or swing semua mmg tak beli, beli tilam je.

Ikut bajet. Berbelanja ikut kemampuan. Beli yg penting dan perlu je.

sy habiskan dekat 2k jga. Itupun xtermasuk carseat&stroller huhu..

Sye rse dlm 1k jugak sis. Ckup smua in shaa allah.