Darah Rendah Semasa Mengandung

Ade tak yg mcm saya mengandung je hb rendah😅 dari ank first pon gitu.. bgi lah ubat apa pun mcm tu je dia hb nya..

3 Các câu trả lời

mkn ubat mngandung dgn pati delima gulisan satu sudu. Alhamdulillah menjadi, sy pun smpai bnyk kali amik darah, smpai doc nk ckp sy talesemia tu tp sblom checkup lg sminggu sy mkn pati delima dgn ubat tambah darah perut kosong selang sejam sebelom makan breakfast atau 2jam selepas mkn sblom tidur. Terus esok cek darah HB ok. terus checkup di klinik desa balik. kalau tak kne hadap KK je sbb hb bermasalah.

Cuba buat check test talasemia. Kalau hb rendah kena kerap 2mnggu sekali check ke KK ambil darah. kalau ada pembawa mmg buat mcm mne pon tk boleh, sbb tk kan serap apa apa sel merah.

cb amal kan minum saffron... bli saffron rendam dlm ai panas. mnum hari2.. nati cb la google khasiat saffron utk ibu hamil..