Due 08/08 now 38w4d

Ade tak tips ii mempercepat kan bersalin atau bukaan, sekarang 38w4d lagi 10hari je nak dekat dengan tarikh due risau plk kita, kalau blh nk bersalin sblom due,sekarang pn sakit celah kangkang sampai tahap nk berjalan pn kena pegang, perut pn ade juga sakit ii dan mengeras 😢,ade ke mom yg due sama saye sudah bersalin?

9 Các câu trả lời

sebiji mcm saya. sakit kelangkang makin sakit. nk bangun dari katil Pon seksa. mengeras2 Pon Ade kerap mcm sengugut. dah 2 minggu mcm tu. due date 11/8. skrg dah nk msuk 39 weeks. risau jgk baby besar duduk lama2 kt dlm. pagi2 bawak jalan sekeliling rumah. engt nk bg mudah buka jln tpi kangkang yg sakit. semoga ibu2 mudah bersalin Dan doakan saya jgk yea

boleh try bersama suami, air suami tu ada bahan yg sama dlm ubat induce.. boleh try mkn nenas, boleh try jalan itik, banyakkan berjalan.. pergi shopping ke.. hehehe.. google je, try je mana mana yg rase rase sesuai..

saya due 9.8 tak ada apa2 lagi tanda tapi haritu scan dokter cakap uri dah matang ..doktor ada bagi cadangan kalau saya nak induce...dalam dilema macam takot2. katanya induce lagi sakit😆

Sama due sis,,sy pon msih x de tanda ii nk bersalin,sakit ari ii tu memang kerap nk pusing pom sakit,semoga baby cepat ii keluar laa ,, dipermudahkan segala urusan bersalin

Saya 4/8 belum ada tanda tanda lagi 😂 tengah tunggu masa juga.. harapnya keluar mengikot tarikh due nyaa kalau tak terpaksa la induce doktor cakap

Sy Pon due 13/8 tknk lh trlepas Dr due ank kedua smpai tkde tnda lewat drpd tarikh due...harap2 ank ketiga ni delh tnda2 bersalin aminnn...

sy due 10/8.. byk berjalan.. skrg tgh sakit mcm segugut.. xsure tuh tanda ke bukan.. tanda lain2 xda..

1y trước

tpi klu kerap sakit n mengeras ke sis gi hospital je mnelh Tau bukaan dh buka ke...😊😊

sy pun due 14/8. xda tanda2 lg. baby selesa agaknya dlm perut. klu bole xnak lewat drpd due.

sabar je la