Baby hanya nak ibu sahaja

Ade tak ibu2 berpengalaman mcm ni.. baby hnya nk ibu shaja … bergerak sikit nngis .. tapi kalau kita ddk dgn dia , dia boleh main sndr .. hanya nak kita ddk kat tepi je .. sy dah burnout .. rasa mcm xnak balik rumah.. Da bg mainan mcm2 .. suami juga membantu tapi dia still nk ibu Tolong sy .. mohon tips .. sy da x tahan

6 Các câu trả lời

Mcm anak sya😌sya kadang2 burnout tapi kena sabar jgaaa,dgn daddy dia pun kadang2 tdk mhu,sya rasa mcm mahu lari rumah ja kadang2 🤣🤣🤣tapi tdk blh kena terima sdh lumrah yg itu anak kita,tda sesiapa lagi tempat dia bergantung😂🥲

2mo trước

Hhah ya btl tu sis.. dlu endk mau smp bapak dia.. tapi ni mau masuk 10 month okey suda sikit2 …

biasa laa tu sis tambah2 kalau sis kerja mby dia rindu belaian mak dia. kejap je sis dia melekat dgn kita mcm ni nnti dh sekolah dh xnak dh melekat mcm ni. hargai lah waktu3 mcm ni

saya pun mengalaminya juga sis, anak ke3 dah, time nk tdo mlm lg la xleh tggl. pagi smpai ke ptg dah melekat pon xpuas, i layankan saja la, dah sekolah nnt rindu pulak.

Sy lah tu. Dua2 anak i mcm tu. Tp yg 2nd ni taknak langsung kat orang lain. Dia generally a happy baby. Suka je social ngn orang tapi kalau u dh start angkat dia, jerit la.

2mo trước

Sis abang dia umur berapa? Kalau dh besar blh suruh dia main dgn adik dlm bilik. I kalau nak buat kerja, i suruh je diorg main dlm bilik tapi kena make sure takde benda bahaya lah dalam tu. Dapat la buat keje sikit

saya mmg berazam jd ep mom supaya anak xmengempeng. n menjadi jgak la. kecuali dia demam atau sakit time tu ja manja²

Rsnya kebanyakkan ibu mcm ni. Sbb kita mak dia.lagi2 dia bawah setahun