Selera takde 11 weeks

Ade ke mommies still tkde selera , kadang on off ade masa makan takde masalah, but ade hari seksa sangat nak makan, kadang menangis sorang2 sbb kesian kt baby tapi tak lalu sangat, ade tips tak bg selera datang semula #firstbaby #ingintahu

7 Các câu trả lời

bila ada alahan ni mmg terpaksa layan je sampai dia hilang sdri. kena paksa jgk makan sikit2 dgn kerap sbb kalau perut masuk angin makin teruk rasanya dan lagi rasa nak muntah. moga awak dan baby sihat keduanya.

sama sy sis... mkn sikit lpas tu rasa payau n pahit je... x mkn lapoo... bila mkn jdi cm tu... tp kne telan gak sebb nk mkn acid folic.. kdg tu mmg paksa je mkn walau tahu akn muntah balik nnti..

Saya baru nk masuk 11 weeks. Sama saya pun mcm ni. Mkn 3-4 suap je lepas tu dh xnak dah. Mmg rasa bersalah kt baby tp tu la selera mkn mmg hilang. Semua benda nmpk tak selera.

sama sis..awal2 dlu bnyk makan, skrang 11 weeks muntah2 tkde slera nk makan..rasa lemah je..ank first dlu tkde mcmni..ank kdua rasa mcmni..penat sngt

Sama sis 🥲 lapar tpi tiada selera mkn.. masa mengidam jak tu lah baru mkn byk.. biasanya sy mkn biskut atau roti ganti nasi. Susu mmg tak tinggal..

8mo trước

dlm 2minggu ni, sy minum susu anlene kotak kecil perisa coklat. Try rasa susu hl marigold sbb anak sulung sy, sy minum tu jak sbb ada rasa mnis2 sikit..

mkn sikit2. jgn biar masuk angin lg sakit. kdg Ada hri sy xmakan sngat 2-3 Sudu je. tp kena makan

8mo trước

itu la saya makan skit2 je 2 tiga sudu then kadang dia kluar balik tolak semula. mmg sakit betul rasa perut tekan2

sy makan veloxin supaya tak muntah.. Alhamdulillah ada selera makan