Minum air kelapa trimister 2 adakah menyebabkan gugur orang kata mitos atau benar..

Adakah perlu minum hanya kandungan 8bulan sahaja benar ke skrg minum boleh gugur

10 Các câu trả lời

Sy minum je seteguk dua..ada je dgr org ckp cmtu..disarankan mnum segelas sehari je..tp kalau rse was2, mnum sikit je..mcm sy trim2 dh, ada mnum jgk buat rasa2 sbb masih xyakin dgn tubuh sndiri.,sy plak pernh ade sejarah misscarriage, tp bkn disebabkn air kelapa…cme kali ni jga betol2, apa yg org larang tu xmkn la walaupon mitos mcm nanas..maggi sy pernh jgk mkn sbb nk sangattt..cuma kena berpada2 jela insha Allah xde pape

Macam saya dari first trimester suka minum air kelapa sebab tak tau pulak tak boleh minum. Lama2 baru tahu. Skrg dh masuk second trimester alhamdulillah baik2 saja. Mungkin ikut org juga kot awak tk berani nak ckp 😅

8mo trước

mengarut. boleh minum air kelapa. kulit baby akan lg licin.

Mitos je tu. Saya minum air kelapa daripada 1st trimester sampai la ni. Air kelapa ni ada elektrolit semula jadi, tak perlu 100plus. Air kelapa muda tanpa gula dah sedap dah, hilangkan dahaga badan panas ibu.

sy masa trim1 ank sulung dlu..hari2 minum air kelapa xde mslh apa pon.. tp masa ank 2nd ni kandungan xmenjadi kantung kosong minum air kelapa trus keluar darah perut sakit.. so xtau nk ckp bole atau x..😂

sy suka minum air kelapaaaa Masa tgh alahan.... at least dpt ganti electrolytes yg hilang bila muntah tu

Sy minum je time trimester 2..acap kali jgk alhamdulillah tkde jd apa pun baby pn sihat g scan

bole.. sy dktor sndri yg sarankan dri first trimester daa bole mnum .. mnum sikit2 dlu pn dh ok

6mo trước

Sbg tambahan, air kelapa muda juga elok untuk HB. Semalam tiba-tiba HB saya atas pagar 11.0, terus tekak teringin nak minum air kelapa muda. Badan saya jenis apa saya nak makan tu sebenarnya sebab badan perlukan zat tersebut.

saya dari first trimester selalu minum air kelapa, at least ada lah sebulan sekali.

Jika tiada alahan , boleh je minum

8mo trước

ok

Mitos