Kipas penyebab Kembung Perut?

Adakah keadaan sekeliling yg sejuk terutamanya memakai kipas menyebabkan kembung perut? Semalam baby saya meragam kembung perut dan makcik saya cakap jgn terdedah sgt dengan sejuk dan kurangkn kipas. Tapi mslhnya bila x bgi kipas baby berpeluh2 kesian pulak😭dengan cuaca skrng panas. serba slh nk bagi kipas takut kembung perut. X bagi baby kepanasan. Baby bru 1 bulan lebih..

3 Các câu trả lời

orang tua2 mmg yg kuban2 sikit sis😂baby sy pun mcm tu jugak disuruhnya tido tanpa kipas kononnya baby sejuk sbb bila dia tido bunyi grook2 tu , normal la kann sbb dia baru nk belajar bernafas . letih kadang layan perangai org tua ni . kalau awk nk tau baby takbole kepanasan , dia bole tingkatkan risiko baby mati terkejut ( SIDS ) . baby kembung perut mungkin sbb masa dia mnum susu tu dia salah latch . kalau awk bg mnum botol , beli yg anti colic punya . so far ank saya takda masalah ha . lepas mandi sapu minyak mcm biasa je

kipas bukan punca kembung perut. baby awak minum fm atau bf? kalau fm mungkin fm tu tak sesuai. tiap kali baby kembung perut, sapu minyak telon, buat urutan i love you, buat gaya kayuh basikal.

saya sapu minyak yuyi.. alhamdulillah nmpak perubahan..klu x sblum nie menangis je sbb kembung..