Gatal-gatal

Adakah gatal-gatal sebahagian daripada alahan? Memang ada alahan dengan habuk tapi tak seteruk gatal-gatal kalini. How to overcome? Berapa lama selalunya kena? Dah sapu minyak & lotion tetap rasa gatal 😭 #firsttimemom

2 Các câu trả lời

Sama macam saya . Pregnant anak pertama ada gatal² area kedua² kaki , masa check up tunjuk kat nurse , dia kata gatal² tu sebahagian dari alahan . Sepanjang pregnant memang gatal . Lepas bersalin , gatal² tu terus hilang . Ni saya tgh pregnant anak kedua , rasa gatal² di tempat yg sama juga. Sapu krim ubat² memang tak jalan wak . Kena tunggu bersalin , baru hilang. ✌️

Mungkin ya. Saya pun allergic habuk dari kecik lagi tapi pernah sekali masa pregnant, triggered teruk sangat. Naik gatal dan bengkak muka. Sebab baru pindah rumah masa tu, kemas2. Pergi klinik check, doc bagi ubat at the same time dia suruh elakkan buat kerja dekat tempat berhabuk kemas2 apa semua tu.