Assalamualaikum,, saya dah hamil minggu ke 5 dan tetiba saya bleeding macam darah period

Adakah bahaya? Belom ada ketulan darah

33 Các câu trả lời

Saya pernah jugak macamni waktu 6weeks..saya terus refer hospital..bila scan tak nampak babyy..ada kantung je..lepastu saya beli sendiri ubat kuat rahim kat farmasi dan makan selama 2 mggu...lepas 8 weeks saya dayang hospital untuk scan balik dan alhamdullilah dah nampk baby..puan kena banyakkan berehat..jangan buat kerja berat..jangann banyak berjalan...macam saya dlu bleeding mungkin sebab banyak berjalan...

2y trước

Saya sedang alaminya sekarang. Smlm ptg berjalan sakan bila malam trus keluar darah. Pegi emergency doc scan nmpk kantung tp 50 50 kena monitor lagi drh keluar byk mana. Mintak2 baby sihat2

biasa nya kalo spotting mase preggy darah akn bewarna merah hati or kearah coklet2..kalo fresh blood mcm ni lebih ke arah keguguran..mudahan xde pape la sis..sy mase 12w bleeding yg sgt teruk mcm air paip kluar dsbb kan heamatoma pada uri..tp baby sehat..n skng dah ok..pergi hosp yer sis..

2y trước

Sis baby keluar sihat ke? Sy sdg alaminya sekarang

pg hospital terus bhagian dewan bersalin.. sy selama g jumpa doktor utk check up monthly, doc dh siap pesan klau ad bleeding byk terus pg bahagian dewan bersalin

Pengalaman sayaa.. Fresh blood mcmni sama mcm saya alami keguguran diawal usia 5w3d. Dan upt jd -ve masa bleeding tu. Moga ada rezeki ye sis *bighug4u

3y trước

Xperlu cuci..

sis apa apa reply komen saya, sy pun tgh mengalami nya skrg ni pad ke dua. baru 6 mggu lebih. td dh pg klinik swasta kantung ada lg. x ke hospital lg sbb bz.

3y trước

trus p hospital jak sis ,,Sya dah perna alami benda MCM ni untuk kandungan prtma dan KE2😌😌😌doa yg baik-baik sahaja

sama ngn saya sis..baru jer kluar darah...n skrg ni ad kt kcmasan...14w 3d..ibu2 tolong doakan saya n baby xada ape2...

3y trước

ad kt kcmasan ag..doc pon xdtg2 ag....saya pulk asyik nangis jer...mntk2 baby saya xada apa2...

better sis g hospital.. saya msk ni dh 2 kli sis hrtu 14w skrg 18w... skrg kna thn wad... skit atau bnyk better rujuk pda hospital

sy pnh bleeding msa ngndung 3bulab sbb uri pecah sikit..dktor xbg gerak selama sminggu smpai ianya dicantum balik

3y trước

Saya buat urine test td da -ve😭

Jgn pegi klinik syg...prgi hospitl terus kita mngndung ni ap2 hospitl dh x bole refer klinik

3y trước

Welcome💕

Bedrest je sis, jgn buat apa2 keje, semoga ibu dan baby baik2 je. Amin .