VBAC (Bersalin normal selepas czer)

ada yg prnah VBAC tak ? ada tips tak ? due 6/8 , nak try VBAC .. harap2 dpt bsalin normal kali ni .. doakn sya ya .. #sharetipsplease

1 Trả lời

klau contraction sakit sgt, mntk je ubat tahan sakit. gas entonox ke petidin ke epidural ke. jgn gatal tahan klau sakit sgt sbb nnt xde tenaga nk teran sbb dok tahan sakit contraction last2 kena czer jugak. smbil amalkan doa n zikir2 trtntu, boleh amalkan senaman2 keras sikit utk bantu bukaan