Sembelit ketika mengandung

Ada yg pernah mengalamj ke sembelit time pregnant? Kalau nak memerut tu sampi dubur perit… apa solusi korang ya?

9 Các câu trả lời

makan sayur banyak2 setiap hari sis. saya prefer salad yg tak pahit. lebihkan hijau2 dlm makanan. sngt membantu. ataupun minum fresh milk.

kalau sy sembelit sy tarik nafas dlm2 pastu hembus guna mulut slow slow. kena rilek..hahahhaha

Sy ada sembelit & buasir. Sy berendam sitz bath dgn garam & herba. Alhamdulilah skrg dah ok.

saya minta ubat sembelit yg dalam botol tu dengan doktor suruh minum hilang sembelit

try produk ni.. sy sering sembelit, sy minum yg ni, lawas je pembuangan 😊

2mo trước

sy pun Pengguna setia Nutrelle ni.. dr sebelum hamil hingga laa hamil 31week sekarang.. senang jer nak membuang.. rasa pun sedap

Lactul , bli d farmasi ckp tgh gndung. Mnum tu auto berak dgn lawas.

beli duphalac kt farmasi..n minum air banyak

saya minum teh ais 😆

2mo trước

kalau saya neslo/nescafe apa apa yg ada caffeine mesti membuang tapi yogurt pun membantu

makan pisang