blh ke ibu menyusu mkn durian atau nanas

Ada yg ckp kn tunggu ank setahun bru blh mkn , ada yg ckp bahaya mkn nanas nnti gtal dkt jahitan , Ada yg ckp nnti ank pnas mkn durian, ada sesiapa yg tahu sama ada buah ini okay utk ibu menyusu ??

6 Các câu trả lời

Try n error mommy. Setiap orang lain lain. Cuba dlu baru tahu. Kalau tanya saya, saya makan je semua. Alhamdulillah takde masalah.

boleh. tapi jangan makan berlebihan..takut baby sembelit atau panas sbb dari ia mengalir ke susu ibu.

Makan tapi berpada2. Monitor keadaan baby juga.

Tengok pada badan juga sis. Tak semua sama

Sy mkn je sis.. so far ok je

Maybe tak boleh kot