BUAT 2D Scan hari ni, 6W2D Kandungan kosong lagi tapi check dah 2 line samar.

Ada yang boleh share tak, pengalaman check ultraSound scan seawal 5-8weeks? Huhu

11 Các câu trả lời

sye pergi scan time 7minggu nampak kantung je alhamdulillah tkdi pergi scan dh nampak baby dan jantung dh masuk 8minggu 3ari ,insyaallah ada org nampak awl ada org nampak lambat semoga kandungan kita baik ii ye

saya scan masa 7w sbb kerap sgt sakit perut jd doc suruh scan risau ectopic. masa tu nampak dah kantung. size kantung pun 7w. lepas dari tu saya tak repeat scan pun. 13w pulak baru scan kat kk.

2y trước

ok je alhamdulillah. sbb period lewat seminggu masatu dah mmg terang upt. ingat nak scan masa 9w tp sbb doc yg suruh scan awal. next masa 13w scan nampak dah baby melompat2

Ultrasound abdomen mmg x nmpk lg. yg nmpk tvs. Sbb tu ad dr suggest tvs jika kndungan bwh 8w. Sy wktu 5w nmpk egg yolk, 6w bru heartbeat itu pun pkai tvs.

2y trước

ok tq dh bgtau. semoga semua nya akan baik2...

depends on org jgak sis.. kdg psenyawaan lmbt tu yg x nmpk lg.. mcm sye, 6 week da nmpk kntung & janin cuma x de heartbeat lg.. 8 weeks bru dgr heartbeat..

sy scan 5w nampak kantung kecil . tu pun mgkin sbb sy mnum air bnyk dan tahan kencing sblm scan . tgk pada org jgk mgkin . akk sy 6w3d dah nmpk janin n heartbeat .

2y trước

wow tahniah, skg dah berapa week sis?

scan tvs kat kk pun ada kan..cer try Tanya...sy mula dlu xnampak dia nk scan bawah tp sy yg xnak sbb nnti scan lagi..awal lagi...

Sy, last week , week 4, guna tvs, alhamdulillah nampak kantung kecik je, tpnya. Ad klinik boleh nampak dah.. heheeh..

6weeks dh nmpk kantung (dan janin serta heartbeat) 8weeks dh nmpk janin ada kaki tgn

6week mmng ssh nk nmpk kalau 8-12week awak blh scan semula tuu mmng dah nmpk dh

Cuba buat tvs scan wak, insyaAllah hearbeat pun boleh dengar sekali 😊

2y trước

paling kurang sediakan RM100. boleh jd lebih