Tips naikkan hb😁.

Ada x yg tahu mcm mna naikkan hb?? Mula2 dlu 11.4, then next app drop 10.6, skg dh 8.7 😵. Kkia x kasi tukar ubat lain pn tetap jgk bg 4sekawan tu, cuma yg iron tablet tu kena mkn 2 biji 2x shari. Saya x makan hati ayam, kerang dan mmg x brp mkn sayur 😅.. any suggestion pemakanan@minuman ? #24weeks

41 Các câu trả lời

sis boleh cuba makan buah naga merah. utk saya sgt berkesan. sbb cuba yg lain mmg tak jalan. semoga dipermudahkan sis urusan awkkk semoga ibu dan bayi sihat sentiasa

kalau sy makan benda yg boleh tambah darah. mcm mkn daging, kalau peminat hati ayam atau kupang lg bagus. hihi masa anak first sy mkn kupang esok hb naik terus 🤭

sy naik cntik . haritu drop . jaga mkn . byk amek syur n buah . tkda amek fast food, proses food, junk food . manis semua tinggal . badan pon ok selesa

sy dan kak ipar sy mkn buah naga merah.. hb sy maintain 12.9 smpai brsalin.. kak ipar sy plak 8.9 lpas mkn buah naga merah jd 11.8 smpai brsalin

Kalau mcmni dh tk boleh ikut selera sndiri, kena juga makan bayam, kerang & hati ayam, makan ubat iron dgn air oren vitamin C, elak kafein

saye minum ssu kambing hi goat bru naik balik hb . buka buku hb 12.5, lpastu turun 10.5, alhamdulillah dkt bersalin naik balik 12.8

makan bilis sis, dlu nurse sya suru mkn bilis atau jambu batu. sbb drop sngt hb nasib la naik juga mkn jambu batu 🤭

ada gdm tk. klau tk ada try mkn kcg kuda byk2. klau ada gdm blh mkn skit je. haritu sy mkn kcg kuda hb naik

Try amik iberet + vit c sblm tido n awal pagi.. make sure jarakan dgn pengambilan caffien n kalsium

Jgn minum milo,coklat,cafein…boleh cubaa air buah delima atau mkn buah delimaa….