Mmy bekerja

Hi. Ada x mmy2 yang bekerja selepas habis pantang. Sy first mom dan juga seorang yg bekerja dalam waktu pejabat. Soalan sy, macam mana nk konsisten pemberian susu ibu waktu bekerja? Maksudnya sy kena perah hari2 utk bekalan bby sy ke? Dari segi warmer n so on sy kena sediakn utk pengasuh? Boleh share pengalaman mmy2 yg bekerja? Sy masih blurr sbb kakak2 semua suri rumah. Harap dapat membantu.

1 Trả lời

kalau berkemampuan boleh beli bottle warmer tu lah bawakkan utk baby kt pengasuh. kalau tak, pengasuh tahu dah nak panaskan susu mcm mana. ttg pam pula, yes mmg kena konsisten pam kt ofis pun. ni berdasarkan akak2 ofis sy dulu. tiap 2-3j mmg gi pam sbb dah penuh susu kalau lama2 takut bengkak. kalau ada cooler bag lg senang, tp kalau takda letak dlm fridge ofis dulu pun boleh. & balik letak dlm freezer so ada stok utk bawakkan baby esok.

2y trước

ye betul tu sis. ikut demand baby sis. kalau sekali menyusu 2oz (1 pack) tiap 2jam contoh, darab dgn berapa jam sis tinggal dia kt pengasuh. so 4x lebih kurang sbb selalu kerja 8jam kan. lebihkan 5 pek pun ok.