Preparation baby

Ada x list preparation barang yg perlu dibeli.. barang apa perlu bawa masa labour room?? dalam wad? #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

1 Trả lời

Keperluan ibu - 1. Buku rekod kehamilan (Buku Pink) 2. Kad pengenalan : Ibu Baju sebanyak dua helai Kain batik beberapa helai Tuala Tudung sarung Stokin Maternity pad Disposable panties Nursing bra Alatan mandian dan pengurusan diri Minyak panas untuk sapu pada dahi kaki perut dan juga tapak kaki selepas mandi. Takut nanti masuk angin susah. Keperluan baby- Perkara yang perlu ada dalam setiap plastik ialah- Rompers panjang dua helai atau baju lengan panjang dan seluar sebanyak dua pasang. Sarung tangan dan kaki untuk bayi Bedung Topi Barut Pampers Minyak telon