Due 19/08/2024 kerap sakit pinggang sampai ke perut dan sengal kaki tapi blum ada tanda bersalin

Ada x kat sini sama due dgn sya yg masih belum bersalin tapi kerap sakit pinggang, perut mengeras, kerap kencing, sakit perut tu adalah kejap2 dtg...dan ngilu dekat bawa ketika berjalan...

13 Các câu trả lời

due sy 17/8.. sama lah kita.. rasa dah. tinggal tgu turun tanda darah atau ketuban je ni. sakit mengeras tu dah ada. smpai nak kira gerak baby pun susah sebab bnyk mengeras. rasa berat sgt bahagian bawah.. mcm nak keluar something. husband suruh track je sebab ni anak kedua. risau juga tiba2 tak perasan nak terberanak. anak first dulu sakit2 mcm ni turun tanda darah dah 2cm. yg ni dia sakit je belum ada tanda darah ke ketuban ke. moga Allah mudahkan urusan kita🤲🏻

2mo trước

betul3.. banyak buat senaman. insyaAllah membantu. sy dah 2 harini main gym ball dgn buat senaman kegel tu alhamdulillah td ada keluar mucus plug. harapnya esok ada la contraction yg betul2 tu. ☺️

saya pun due 19/8 . perut mengeras , kerap kencing , sengal kaki , ngilu ii tuu samaa . lepastu kdg rasa mcm senggugut pun ada jugaa tapi light ii dan skejap je , tak berlarutan lagi . lagi satu kejap ii ke tandas sebab nak tengok takut ada keluar tanda tapi stakat ni okay lagi rasanya , baby masih belum nak keluar kot 🥹

Kita sama edd .. tp Saya weeks 38 dah kena serah diri dah... cser anak ke4.. ya mmg now Saya pon Rasa sakit pinggang, perut mengeras, kerap kencing dan sakit kat bawah ari2.. tu tandanya xlama lagi dah baby nak kluar.. kna Banyak rehat ..minum air masak Banyak...

2mo trước

owhh...skrg sya baru 36 week 5 day harini tgoklh mcm mna sbb sya ada di bgi tarikh jumpa doktor pakar di sbb kn ukuran kepala bby sya besar dari week

saya sis.. mgalamai situasi yg sma mcm sis alami.. sya dh 37w4d.. perut asyik mengeras. pinggang sakit. sakit ari miss V. area pelvis juga sakit. kdg2 rasa x larat dh nak bawa. tp bby msh selesa brada kat dlm🤭

2mo trước

mmg lain mcm saya punya klini sis.. harini kerap sakit area ari2.. x selesa sgt😣.. bjlan pun pun trasa ada bnda nk jatuh. berat smcm.. dok tfkir bila lh bby nk kluar..dh xlarat sgt😢

saya 18.08 ni sama mcm awak kerap sakit pinggang dan bawa perut kaki dah 3 kali bengkak kerap kencing. tp smpai hari ni belum ada turun tanda. 🥹

sy pun 19/8. belum bersalin lagi tengah tunggu hari. semua simptom xde lagi. tapi last 29 ni jumpa doktor nak tgk macam mana keadaan baby sebab sy ada gdm

2mo trước

Sama la sis..sya pun tanggal 29 ni kena jumpa doktor pakar utk repeat scan sbb masalah ukuran kepala bby besar dari week sepatutnya

sis sy due 11.8 tp xde tnda2 lg. kalau blh nk cpt2 berslin sbb dh xlarat sgt2 dh..😭😭😭 sy doakan sis dipermudahkn urusan..

2mo trước

sama due kita sis.. blum ada tnda nk brsalin lg tp kerap sakit pinggang..semoga kita dprmudhkan bersalin nnti

saya 20/08 rasa sama mcm awak anak ke 3 tapi da lupe mcm mne . rse ye la tu nk dkt da hehehe smoge kte smua dimudahkan yaa

2mo trước

na sis sma kita 20hb ,,,ank ke 3 ,baru tanda lendir2 putih ja keluar tiada lagi rasa sakit,,

Saya. Due 6.8. Cuma rasa perut mengeras je. And sakit ari ari. Tu pun sikit je. Hmmm. Baby selesa benau dalam perut

due kita sma,simptom2 tu pun sama sy kena,tpi sy da brsalin awal 33weeks..skrg bru 23hari

2mo trước

awak bersalin tu takde masalah kesihatan ape ke ?? awal tu 33 week...baby berat berapa kg sis ?