33 minggu 4 hri

ada x ibu2 yg pernah alami mcm saya,33 minggu da contraction n turun tanda??blh share pengalaman x?

30 Các câu trả lời

saya bru je lepas bersalin 33minggu 2 hari..🥰sya x turun darah..tengah² buat kje air ketuban pecah then baru kuar darah jalan bukak 2cm terus masuk labour room dlm 1 jam setengah bukak 5cm then push² keluar lah bayi lelaki seberat 1.96kg alhamdulillah semua dipermudahkan

2y trước

wahhh anak pertama ke sis?

tah lh sy 2 org pramatang , rasa skit kontraksi kerap trus g hospital doc check bawah bukaan dh 3cm 😂 mcm ii ubat kne cucuk... nangis je lh sorang ii thn sakit... 2 hari warded tetiba kncing ad kluar lndir darah... x smpai 30 minit trus air ketumban leaking... msuk labour room doc check godek ii pecah kn btul ii sarung tu, then kontraksi mkin kuat dan bukaan jdi 5cm... tup tup doc suruh tahan tpi sy x leh than... nk teran jgk sbb dh sakit sngt... trus teran spuas hati tu kluar seketul baby ank first 31 weeks 1.85kg, now sy tgh pregnant ank no 3 dh 32 weeks hope normal lh cukup bulan... serik dh dpt ank 2 org premature 😅

normal sis...false contraction mmg selalu berlaku...sy pun kerap alami🥰..doc cuma suruh kita tgk masa brp lama sekali contraction ..selama mana dia setengah jam @ 20minit itu normal...tapi kalu 10@5 minit sekali...kena pergi hospital yerr sis☺️..semoga dipermudahkan segala urusan kita nanti..sy pun 33++w

3y trước

fulse contraction tu rase mcm mna

yea mmg mcm tu sis ..sbb baby kan dah di posisi kebawah ..mng akan rasa ngilu2 tu kat bawah lagi2 bila dia bergerak . kalau petanda nak beranak tu ..air ketuban pecah dulu atau pun darah .kalau contraction tu ..ada org ckp kita rasa mcm nak berak tapi tak kluar . sis boleh kira tu ..

4mo trước

sy kerap rasa nk berak.. 33 weeks.. tp da g jamban xmo berak.. makin kerap 2 3 hari ni.contraction ke tu

ada minggu lepas 34w3d ,, fresh blood .. pg hspital cek ada bukaan 1cm .. admit ward 1 hari tuk cek sama ada bukaan brtambah or tk .. Alhamdulillah skrg 35w5d tk jdi bersalin awl .. ☺

3y trước

xde rasa sakit ye sis dh bukak 2 cm tu ?

sya 33 weeks jgk skrg ni..tngh hari xdi baru keluar wad sbb keputihan dn sbb keputihan dia terus prgi ke skit pinggang..skit tuh xley nk citer mcm nk trcbut pinggang..skrg ni alhamdulillah rasa kurang dah..cuma dekat pinggang belah kiri tngh2 n bwoh perut dekat peha ad lagi rasa skit sikit2..kenapa yerr..mungkin sbb urat perut terik ker dgn tekanan bby lagi.

Sis rasa sakit contraction tu macam mana ya. Sebab sy tak boleh nak detect macam mana rasa contraction tu

2y trước

Saya ada tanya nurse, nurse ckp tnda contraction tu mcm perut mengeras ataupon rasa mcm ketat perut tu then kadang rasa mcm sakit senggugut or time period tu

sy pun alami cntraction n turun darah sikit mse 33w 4d. doc bg ubat supaya berthn smpai 36weeks sbb. jln pun dah bkk 1cm. harap bby sabar smpai 36 weeks

saya pon 33minggu 6hari,rasa pingang nak tercabut,kdng datng MCM nk segugut period,kdng perut selalu mengeras..paling seksa sakit di bahagian pinggang blkng dngn bahagian peha celah kangkang..nak bangun pergi kncing susah..tapi tanda air klur darah klur tu tak ada lah..ada mcm tanda tanda sikit je..

saya pun tak larat nak jalan ..kalau bajalan tu , akan rasa ngilu² di bahagian barang kite ..

2y trước

Allah je yg Thu bertanpa sakit ya